dissabte, 2 de juny del 2012

Les Franqueses es mou

La comunitat educativa de Les Franqueses hem sortit al carrer sota el lema de "Les Franqueses es mou".
Pares, mares, avis i avies, alumnes, mestres, tots units per defensar els nostres drets com a ciutadans.
Ja ens hem cansat de ser ciutadans passius que anem veient com dia a dia, s'ens retallen els nostres drets i l'accés als drets bàsics.
Retallades en educació, retallades en sanitat, en serveis socials, en ajuts a famílies modestes.
"No hi han diners" ens diuen. No hi ha diners?
Ens menteixen, els diners hi son per ajudar als bancs, per construir infraestructures innecessàries i que destrueixen el medi ambient, per engreixar les panxes dels rics i per desnonar i jutjar a les famílies que sobrevivim com podem.
A Espanya som els que tenim més kilòmetres d'AVE d'Europa i els que menys invertim en educació.

La concentració, organitzada per les AMPA, amb el vist i plau de les famílies, ha sigut multitudinària.
La marea groga s'ha estes a les Franqueses. Sembla que els polítics locals s'han adonat que no fem broma i que ja no val el dir: " això no em toca".
Senyor alcalde, senyora regidora, ...Prou de fer el paperina, prou de guardar les aparences i fer veure que no passa res. La política local te molt a dir i a fer al respecte, ja que és la política mes propera a la ciutadania i amb el que es més fàcil parlar i que ens escoltin.
Catalunya s'enfonsa i nosaltres ens ho anem mirant com sinó anés amb nosaltres. S'ha acabat!!!!

Un país que no inverteix en educació és un país sense futur. El nostre present ja es prou magre com que a sobre, retallant ensenyament públic, hipotequem el nostre futur.
Les AMPA de Les Franqueses ens sentim desemparades i volem que s'escolti la nostra veu. Som els representants de les famílies, els usuaris de l'ensenyament i creiem que som els que podem realment decidir el que volem per nosaltres i pels nostres fills.
Hem demanat un Consell Escolar Municipal urgent per parlar del tema retallades i mapa escolar, ja que cada curs hi ha algun problema amb alguna escola, doncs la oferta inicial es canvia cada any, aquest any es hi ha tocat al Bellavista-Joan camps i Joan Sanpera, que, com si fos una partida d'escacs, han mogut fitxa i una línia, que tenia que anar al Bellavista-Joan camps ha anat per art de màgia al Joan Sanpera. Creiem que aquesta decisió ha sigut poc encertada ja que perjudica a les dues escoles.

Volem un mapa escolar amb cara i ulls, i una Oficina Municipal d'Escolarització, on hi han representants de les AMPA, per que podem parlar abans que estigui tot decidit. S'ens ha convocat a una reunió sobre el tema, però ara no sabem si cal ja que la decisió ja està presa.
Fins ara, no s'ens ha fet gaire cas. Esperem que, a partir d'ara, senyora regidora, es prengui seriosament la seva feina, es posi les piles i estigui a l'altura de les circumstàncies. El seu partit es el que està governant actualment a Catalunya, o sigui, que, reflexioneu, senyor alcalde, senyors regidors: el que actualment interessa al poble, no és el que passi amb el Falgar o amb el Centre Cultural, ni que sortim a VOTV, el que volem el gran gruix de ciutadans del nostre poble es viure tranquils, tenir una feina i uns ingressos dignes que ens permetin arribar a final de mes., que poguem portar als nostres fills a l'escola i que sapiguem que reben una bona educació amb els recursos necessaris, que si tenim un problema, ens trobem recolzats per les institucions, que si no podem arribar a fi de mes, poquem tenir ajuts suficients com per tirar endavant dignament, això és el que volem, senyors regidors. I per això paguem uns impostos.
Vaig una crida a tots els que empleneu les cadires de la sala de plens, que us deixeu de picabaralles inútils entre vosaltres, sobre qui te raó, sobre si el meu partit és millor que el teu, ...Els jocs infantils, deixeu-los pels nens, els adults hem de ser seriosos i si hem de jugar, han de ser jocs participatius i justos on no hi hagin trampes. Deixeu de mirar-vos els uns als altres i mireu tots cap a la mateixa banda, cap a nosaltres, els ciutadans que som els que us hem votat i no oblideu que si esteu on esteu és gràcies a nosaltres.
Teresa Bruach, ciutadana "molt indignada"

1 comentari: