dimarts, 3 d’abril del 2012

SANITAT I SERVEIS SOCIALS 1- EDUCACIÓ 0

Ja coneixem els Pressupostos Generals de l'Estat i, en el cas concret de Sanitat, l'Executiu va a destinar 3.974 milions d'euros en 2012 a la política de sanitat, la qual cosa suposa un 6,8% menys que l'any passat. No obstant això si vam sumar les polítiques d'Igualtat i Serveis Socials, el percentatge de reducció ascendeix a un 13,7%.

Tornant a la sanitat cal destacar que els professionals seran de nou els qui paguin, en gran part, els plats trencats. Així, la partida que més redueix el seu pressupost és la relativa a polítiques de salut i ordenació professional que descendeix un 75%, tal com assenyala avui el diari El Mundo en la seva edició digital.

Aquest mateix mitjà informa que l'Institut de Salut Carlos III veurà minvat també el seu pressupost en un 2,2%, que passa de 300 a 293 milions. Finalment cal assenyalar que els nous pressupostos suposen també l'eliminació de les partides destinades al Pla Nacional sobre Sida i al Pla de Salut Bucodental, segons ha informat Europa Press.

Curiosament, l'única partida pressupostària de Sanitat que creix per 2012 és la destinada a prestacions i farmàcia, que passa dels 138,99 milions als 145,24 milions. I en aquest sentit el Ministeri ha anunciat que està estudiant fórmules per "establir un nou model de prestació que garanteixi a tots els ciutadans l'accés a tots els medicaments necessaris i en el qual s'incrementi el consum de genèrics".

Amb tot, cal assenyalar que si tenim en compte les retallades sofertes per altres departaments, la Sanitat és un dels departaments que surt millor parat. Així les retallades anunciades en l'àmbit de la Ciència ascendeixen al 25% i Educació no només rep un 21,9% menys de diners que l'any passat, sinó que a més ha perdut pes específic en el conjunt pressupostari.

Font de l'article:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada